Paul Riis Arndt 50 år

Home » Presse » Paul Riis Arndt 50 år

Paul Riis Arndt

En drøm blev til virkelighed, da solcelleiværksætteren Paul Riis Arndt for snart 10 år siden udviklede hans første AirHeater prototype, og netop i disse dage, ser en AirCooler dagens lys. (Gratis opvarmning og gratis køling – drevet på sol). I dag har hans ”firma-barn” 15 ansatte på hovedkontoret i Aarhus, plus et stort antal projektansatte i både ind- og udland samt flere innovative solcelleprodukter på vej.

Paul Riis Arndt er født i Aarhus i den 12. oktober 1965. Efter Handelsgymnasium har han taget en BA i Virksomhedsforsikring fra Forsikrings Akademiet og har siden hen suppleret med en programmøruddannelse samt en MBA i strategi og internationalisering i 2003. Paul har været direktør i flere selskaber, herunder Columbus IT i Spanien i 5 år. Efter 20 år i IT og finansbranchen og med den sprudlende idérigdom, skulle der ske noget andet – han ville, med sine opfindelser arbejde for udbredelse af grøn energi i Danmark og udlandet.

Vækst og job i solceller

Da Paul for snart 10 år siden lancerede DanSolar AirHeater blev det hurtigt en succes. Det bekræftede ham i, at han havde fat i noget rigtigt. De seneste 5-6 år er gået med international projektudvikling med fokus på at etablere større solcelleparker i bl.a. Indien og Centralafrika.

Paul er en idémager og visionær. Han er en direktør med fart over feltet ikke kun til den årlige firma DHL, men også sammen med en kompetent og solid medarbejderstab på 15 medarbejdere, som spænder bredt fra ingeniører og økonomer til bygningskonstruktører, til at gribe og implementerer de mange ideer.

Paul Riis Arndt har med sine grønne produkter og forretningskoncepter skabt vækst og jobs – ikke kun i DanSolar, men ligeledes hos underleverandører i Danmark og udlandet. Snart kan DanSolar tilføje yderligere to innovative produkter drevet af solenergi til deres sortiment: AirCooler, en soldrevet aircondition og PowerPack, en soldrevet energilagring.

Han er indehaver af flere verdenspatenter, der skal være med til dels at skabe vækst i DanSolar, men også markedsføre Danmark og især Østjylland som et ”Vedvarende Energi centrum” på verdensplan.

Vedvarende energiløsninger

Paul brænder for at levere vedvarende energiløsninger til både indland og udland med verdens klimamål om at nedbringe CO2 udledningen for øje. De vedvarende energiløsninger som DanSolar leverer, er lukrative for udviklingslandende, hvorfor Paul for tiden har en del rejseaktiviteter uden for EU, hvor han mødes med ministre og ambassadører og lander ordrer på større udenlandske projekter

Han sidder i Dansk Industri Energis bestyrelse, hvor han arbejder for at fremme vedvarende energi i Danmark og for at fremme eksport af Dansk energi teknologi til udlandet, som i dag står for 18 % af Danmarks samlede eksport. Privat har Paul igennem mange år siddet i skolebestyrelse og grundejerforening.

Paul sidder ikke stille længe af gangen, hverken på job eller privat. Han kan godt lide at være fysisk aktiv, hvad end det er at fælde træer og buske på den ny købte grund i Højbjerg, løbe eller gå et par timer i fitness med kæresten, sønnen eller vennerne. Paul slapper bedst af med gåture i sommerhuset eller ved at læse Illustreret Videnskab og Ingeniøren.

Paul er også familiefar i en sammenbragt familie med Mette Bruun, Far til Christian og Amalie og bonus børnene Benedicte og Frederik.

Paul og Mette tager teknologierne med på privatfronten og praktiserer hvad der prædikes, da de bygger et super energi rigtigt hus der producerer mere energi end beboerne selv kan bruge.

Det kendte arkitektfirma Friis og Moltke inkorporerer sol-teknologier i byggeriet og kommer selvfølgelig til at fremstå som et smukt etisk eksempel på, at man ikke behøver, at gå på kompromis med arkitektur eller belaste miljøet for at få varme og el. Hjemmet bliver udover bolig for familien, en levende showcase på et energiplus hus, der forener både solenergiteknologi, grøn livsstil og lækker arkitektur. Og som forhåbentlig kan inspirere andre – og vise at det udover at være en smagfuld bolig også er grønt og økonomisk rentabelt!

Sidstnævnte faktorer er generelt værdier, for dagens fødselar!!

Dejligt at kunne kalde sig ”grøn” selvom man fylder 50år… siger fødselaren med et smil og solglimt i øjet…