Udvikling

DanSolar arbejder lige nu på flere forskellige projekter med det formål at udvikle innovative produkter og forretningsmodeller.

En innovativ portefølge

DanSolar tilbyder en række innovative produkter inden for solenergi. Det inkluderer bl.a. et hybridpanel, som kombinerer solenergi og varme i et panel, batteriløsninger, og forretningsmodeller til udviklingslande.

DanSolar’s AirHeater giver et bedre indeklima ved at reducere fugt i sommerhuse, kældre og andre indendørs områder. AirHeateren bruger solens stråler til at blæse varme ind i dit hjem og skaber på den måde et sundt indeklima med en lav luftfugtighed. AirHeateren blev patenteret af DanSolar i 2009.

KlimaTage

DanSolar har udviklet en forretningsmodel til leje af tage, kaldet KlimaTage. Modellen giver større kunder mulighed for at betale for solenergi i stedet for at skulle investere i et solcelleanlæg. Den udviklede forretningsmodel har fokuseret på projekter over 50 KWp på det danske solcellemarked.

Modellen har til målsætning at gøre større installationer kommercielt tilgængelige for storkunder.

Projektet er støttet af Grøn Omstillingsfond under Erhvervsstyrelsen.

Udviklingen af forretningsmodellen er gået ind i sidste fase, og er blevet præsenteret for en række potentielle kunder.

AirCooler

At nedkøle luften med solenergi er et attraktivt bæredygtigt alternativ til traditionel aircondition. AirCooleren er inspireret af DanSolar’s første produkt, AirHeateren, udviklet i 2007 og baseret på solenergi.

DanSolar har modtaget to tilskud til udvikling af AirCooleren – et fra CleanTekMidt og et fra Innobooster, som gives gennem Danmarks Innovationsfond. Tilskuddene er modtaget til to forskellige stadier af projektet.

Kølecontainer

DanSolar er i den tidlige fase i udviklingen af en soldrevet kølecontainer. Containeren kan køle op til 10 tons fødevarer på temperaturer fra +10 til -10 grader. Kølecontaineren vil være i stand til at nedkøles et ton fødevarer over en periode på 10 timer.


Se video om Aircooleren:


Udviklingsprojekter

DanSolar har modtaget udviklingstilskud til at fremme handel med udviklingslande fra Nopef og Danida.

DanSolar påskønner alle tilskud modtaget fra forskelige puljer til at støtte virksomhedens udviklingsarbejde.